fbpx

Kubikkmeter vs kvadratmeter

En høyde på nesten 3 meter opp til himling og nærkontakt med hagen gjennom store vindusflater skaper en unik romfølelse og bokvalitet. Dette «knepet» er ikke nytt, de fleste gamle bygårder har 3-4 meter opp til taket.

 

De fleste som besøker KAAKs visningshus uttrykker at «virkeligheten er bedre enn bildene». De sier også at boligen virker vesentlig større enn oppgitt. Sannheten er at boligen ER større, men det finnes ikke boligstandarder som oppgir en boligs kubikkinnhold. Det burde vi hatt for betydningen er stor. Men mye annet er også viktig.

Store vinduer og «gjennomlys» bidrar til boligens romslighet fordi du opplever rikelig med dagslys og verdifull kontakt med hagen. Litt forenklet mener vi at du får en romslig bolig uten å betale for dyre (ekstra) kvadratmetere. I stedet betaler du litt for takhøyden og de store vinduene. Trøsten er at det er vesentlig rimeligere enn å øke gulvarealet.

KAAK sparer også gulvareal ved å utnytte alle hulrom i bygningen. Integrering av skap, hyller og funksjoner i vegg, under trapp og bak peis er eksempler på dette. Vi mener at dette betyr at en 141 kvadratmeter stor bolig fra KAAK kan oppleves 20-30 % større enn boliger med samme gulvareal samt vanlig himlingshøyde og vindusstørrelser.

Vi anbefaler alle boligkjøpere å ta dette med i vurderingen uansett hvor dere er på visning!

 

 

Del denne artikkelen med venner