KAAK
personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger fra deg. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, fødselsdato, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og handlehistorikk.

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. KAAK AS er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.

KAAK AS tar ditt personvern alvorlig. Vi er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi derfor hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern.

Ved å ta i bruk våre tjenester som tilbys via kaak.no, samtykker du til at vi samler inn og bruker dine personopplysninger slik det fremgår av avtalen mellom deg og oss. Vårt grunnlag for å behandle dine opplysninger er avtale, samtykke fra deg samt berettiget interesse.

Vi samler informasjon om deg for å kunne gi deg målrettede tilbud som er relevante for deg. Dine data er trygge og brukes kun av oss og våre samarbeidspartnere til det vi oppgir i denne erklæringen. Dersom du har spørsmål om dine personopplysninger kan du når som helst ta kontakt med oss på hei@kaak.no.

 

Hvilke opplysninger samler vi inn?

For å kunne levere så gode tjenester som mulig til deg, samler vi inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg. Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette er.

1) Opplysninger du selv gir oss

Når du registrerer deg hos oss, må du oppgi navn, mobilnummer og gyldig e-postadresse. Ved bestilling av tjenester hos oss må du i tillegg oppgi din adresse. Opplysningene lagres av oss. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere, slik som henvendelser til oss vedr. våre tjenester. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester, kjøpshistorikk eller sosiale medier du gir oss tilgang til.

2) Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre

Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:

• Din enhet og internett-tilkobling: Vi registrerer informasjon om enheten du benytter, for eksempel produsent av mobil/PC, operativsystem og nettleserversjon. Vi samler også informasjon om tilkoblingen til våre tjenester, som IP-adresser, nettverks-id, informasjonskapsler og unike identifikasjonsfiler.

• Bruk av tjenestene eller kjøp: Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene eller kjøp du gjør, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene, hvilke funksjoner du har brukt på sidene og hva du har handlet.

• Informasjon om posisjon: Vi registrerer din geografiske posisjon når du bruker våre tjenester.

3) Opplysninger vi får fra andre kilder

Vi mottar fra tid til annen informasjon fra andre kilder slik som partnere og annonsører. En annonsør kan for eksempel gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en annonse hos oss. Dersom du har samtykket til det oppdaterer vi informasjonen din automatisk gjennom offentlige register.

Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

4) Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som kaak.no. Når du bruker våre tjenester, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss.

På nettstedet kaak.no logger vi helt anonymt informasjon om alle besøkende ved bruk av Google Analytics for bedre å kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettstedet, for å opprettholde brukersesjonen din på våre nettsider, for statistikk, for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på nettsiden, for annonsestyring og for at vi kan tilpasse sidene optimalt til deg som bruker.

På nettstedet kaak.no logger vi helt anonymt informasjon om alle besøkende ved bruk av Facebook Pixel for bedre å kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettstedet og for å kunne gi deg tilpassede annonser.

 

Bruk av opplysninger

Vi bruker personopplysninger om deg til følgende formål:

1) For å levere og forbedre tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og, om relevant, for å kunne betale for tjenester. Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene.

2) For å tilpasse tjenestene og å gi deg anbefalinger og relevant markedsføring

Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter/tjenester du har kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg. For enkelte produkt-/tjenestekategorier sender vi deg tips og informasjon om produktene/tjenestene slik at du får mest mulig ut av produkter/tjenester du har kjøpt av oss.

3) For å forbedre digital kommunikasjon og annonsering

Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å registrere deg hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom programmatiske kjøp og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der dine persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering. Vi vil også med bakgrunn av dine registrerte opplysninger kunne sende deg nyhetsbrev på e-post eller på SMS.

4) For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender

Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Så langt det er praktisk mulig forsøker vi å gjøre dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.

5) For å forhindre misbruk av tjenestene våre

Vi bruker personopplysninger for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.

 

Om deling av personopplysninger

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak gjelder samarbeidspartnere tilknyttet våre tjenester. Dette kan være meglerhus eller vårt reklamebyrå. Disse trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til oss eller til deg, f.eks. for bekreftelse, bestillinger og/eller budgivning. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

Ved tilfeller hvor det blir nødvendig å dele personopplysninger med våre samarbeidspartnere, vil det bli utarbeidet egne databehandleravtaler med disse.

 

Dine rettigheter

Du kan selv påvirke hvilke personopplysninger vi skal ha om deg og hvordan vi skal bruke disse ved å kontakte oss på hei@kaak.no

Ved tilfeller hvor det blir nødvendig å dele personopplysninger med våre samarbeidspartnere, vil det bli utarbeidet egne databehandleravtaler med disse.

Du kan også kontakte oss dersom du ønsker innsyn i hvilke av dine personopplysninger vi har lagret.

Du kan når som helst kontakte oss dersom du ønsker å slette dine lagrede opplysninger.

I visse tilfeller har du også rett til å protestere mot vår behandling av dine personopplysninger, for eksempel dersom behandlingen baserer seg på berettiget interesse, og rett å kreve at vår behandling begrenses, for eksempel dersom du ikke ønsker at vi skal foreta en planlagt sletting av dine personopplysninger. Når samtykke er vårt behandlingsgrunnlag, har du alltid mulighet til å trekke samtykke tilbake ved å kontakte oss på hei@kaak.no. Å trekke ditt samtykket tilbake påvirker ikke lovligheten av behandlingen som bygger på samtykket ditt før det ble trukket tilbake.

Mer informasjon om dine rettigheter finner du på Datatilsynets nettsider. Du har også rett til å sende en klage til Datatilsynet, dersom du mener vår behandling strider mot gjeldende lovkrav for behandling av personopplysninger. Vi står fritt til å oppdatere vår personvernerklæring.

 

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på: hei@kaak.no