fbpx

Fyrtårnet på Ajer/Bekkesvea

Siste atriumhus i KAAKs prosjekt i Bekkesvevegen 54 ble overlevert i september 2022. Boligene har meget høy standard både inne og ute og både byggherre Geir Nygaard og arkitekt Viktor Johansen er svært fornøyd med sluttresultatet.

– Noen ganger i livet dukker det opp noe helt spesielt, og det var følelsen vi hadde da vi kjøpte eiendommen i Bekkesvevegen. Beliggenheten var perfekt i et av Hamars veletablerte og populære villastrøk, nær skoler og alt som betyr noe.

– Vi tenkte at her kan KAAK etablere et fyrtårn – Et unikt boligprosjekt med ekte høy kvalitet både ute og inne.  Vi ønsket å skape et alternativ for kvalitetsbevisste folk som ikke ønsker å bo i blokk.

Prosjektet i Bekkesvevegen er et resultat av tverrfaglig samarbeid. Arkitekt, interiørarkitekt, hagearkitekt, gartner, møbelsnekkere og lokale håndverkere har alle levert opp mot sitt beste.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Opplev huset innvendig her

 

KAAK - Fyrtårnet på Ajer/Bekkesvea


Atriumvilla

For mange er ikke leilighet et alternativ. De ønsker seg en liten hage og følelsen av gress under føttene uten innsyn.

KAAK - Fyrtårnet på Ajer/Bekkesvea

 

Samtlige hus i Bekkesvevegen er atriumboliger. Det vil si at de er bygget rundt et indre hageområde, med store vinduer inn mot atriumet.

– Den store fordelen med slike boliger er den gode kontakten du får med hagen og uterommet gjennom mange vinduer. Du er også godt beskyttet mot innsyn, her kan du være helt privat.

– Uteområdene er en vesentlig del av opplevelsen. Det er brukt store ressurser på å skape en helhet av arkitektur, hage og fellesområder. Ta en titt på postkasseveggen og plantebedet med espalier i innkjøringen.

– Se også hvordan de kraftige limtrekonstruksjonene skaper særpreg i harmoni med resten av arkitekturen. Sjekk også «flettverksmønsteret» med den «skjulte» belysningen i taket på carportene, hvordan forskjellige materialer møter hverandre overalt både ute og inne, sier Nygaard.


Diskret luksus

Geir Nygaard utdyper at KAAK-boligene er skreddersøm med lidenskap bak hver eneste lille detalj.

– Det er kostbart å bygge slik og boligene er verdt det de ble solgt for, i underkant av 11 MNOK. Det er jo hjemme vi tilbringer aller mest tid, og vi erfarer at sjeldent attraktive boliger har en vesentlig raskere verdiutvikling enn markedet generelt. Arkitekttegnet og skreddersøm er med andre ord lønnsomt.

– Dette er milevis unna et ferdighus, dette er kvalitet og diskret luksus. Boligene har fått eiere som verdsetter det vi har gjort og som forstår helheten og de detaljene vi har lagt vekt på. For noen er kun det beste er godt nok, og det fikk de her, sier Nygaard.

Del denne artikkelen med venner